Nyomtatás...
Bezárás

 

Mediterrán csicseriborsó pástétom

Hozzávalók:

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

Sárgarépa, zeller, fehérrépa

2 paradicsom

2 db aszalt paradicsom

100 gr olívabogyó

250 gr csicseriborsó

só, frissen őrölt bors

friss bazsalikom

 

 

Elkészítés:

A 12 órán át áztatott csicseriborsót bő vízzel közepes lángon feltesszük főzni a zöldségekkel együtt. 45 percre minimum, de akár 60-70 perc főzés is kellhet.

Az áztatást követően a főzéshez új vizet használjunk, sőt érdemes szűrő segítségével átmosni a borsószemeket.

A megpuhult csicseriborsó szemeket lehűtjük, majd a zöldségekkel együtt aprító vagy turmixgépbe tesszük. A levéből nagyon keveset teszünk hozzá, hogy könnyebben pépes legyen.

 

Ezt követően a friss fűszereket hozzákeverjük. Ezzel kész is a finom csicseriborsó-pástétom.

 

Aki fűszeresebb ízek kedvelője, egy kevés pirospaprikával feldobhatja a pástétomot.

Jó étvágyat kívánunk!