Nyomtatás...
Bezárás

 

Egyre többen tudjuk, hogy az omega-3 zsírsavak fogyasztása kedvező hatással lehet az egészségünkre, többek között védhet az öregedéstől, enyhítheti a gyulladásos állapotokat, erősítheti az immunrendszert, és csökkentheti a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát és akkor még nem is említettünk mindent.

Nagyszerű EPA és DHA pótlásként szolgálhatnak az olajos húsú halak. Sajnos a hazai étkezési kultúrában elhanyagolt táplálékról van szó, a szakemberek szerint az lenne az ideális, ha étkezésünk hetente 2-3-szor magában foglalna valamilyen halfélét az alábbiak közül: Tonhal, pisztráng, szardella, lazac, szardínia, busa.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a mai receptünk egyik alappillére legyen egy, az imént felsorolt halfélék közül.

Nézzük, hogyan is kezdjünk neki.

 

Hozzávalók:

- 60 dkg krumpli
- 1 ek. mustár
- 6 ek. majonéz
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- 2 tonhalkonzerv (2x15 dkg-os, sós lében)
- 1 citrom reszelt héja
- só
- őrölt fekete bors
- 2 tojás
- teljes kiőrlésű liszt
- prézli
- 2 dl kókuszzsír

 

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már megfőtt, leszírjük, majd néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.)

Ezután krumplinyomón átnyomjuk, hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a reszelt citromhéjat és halat, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Jól összedolgozzuk, pogácsákat formázunk, majd teljes kiőrlésű lisztbe, felvert tojásba, prézlibe forgatjuk, és a felhevített kókuszzsírban ropogósra sütjük.

Köretnek pedig tálalhatunk párolt zöldség keveréket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 


Kíváncsi vagy hogyan tudnád még több omega-3-al ellátni a családod és saját magad szervezetét?

Ebben az esetben figyelmedbe ajánlanám az O-Mega-3 kapszulánkat, ami kiváló omega-3, EPA, DHA és E-vitamin forrás lehet.

Kattints ide és tudj meg többet!